Er du på jagt efter billigt internet, men ved du ikke helt, hvordan du skal gribe opgaven an, kan du følge denne lille guide, som vil hjælpe dig på vej mod en billigere bredbåndsregning.
1 – Hvad er dine behov?
Først og fremmest kan det være smart lige at dykke ned i dine behov til dit internet. Hvor meget gør du brug af nettet derhjemme? Er der flere i husstanden, der skal deles om det, eller er det bare dig, der bruger nettet?
Når du kender dine behov til nettet, er det også meget nemmere for dig at finde frem til en løsning, der kan matche netop dine behov. På den måde slipper du for at bestille en alt for dyr løsning, der indeholder meget mere, end hvad du har brug for.
2 – Find mulige leverandører
Når du ved, hvor hurtigt internet du har behov for, kan du gå i gang med at finde de mulige leverandører, der både kan levere internet til din adresse, og som kan levere den mængde internet, du har brug for derhjmme.
Der er nogle leverandører, der ikke kan levere bredbånd på lige netop din adresse, og så kan du jo lige så godt skære dem fra. Derefter kan du skære dem fra, der ikke kan levere den hastighed, du har behov for i din bolig. Det gør det nemmere at indsnævre feltet af mulige løsninger.
3 – Sammelign priserne fra selskaberne
Vil du finde bredbånd billigt, er det herefter klogt at sammenligne priserne på de mange løsninger, du nu engang har tilbage at vælge imellem. På den måde slipper du for at vælge den dyreste løsning på markedet, og du kan derimod vælge at tegne et abonnement hos den billigste leverandør, der stadig kan leve op til dine krav.
Der er mange hjemmesider og portaler, der kan hjælpe dig med at sammenligne priserne manuelt. Det går nemt og hurtigt, og når du har fundet frem til den billigste løsning, er du jo sådan set klar til at oprette dig som ny kunde hos den nye udbyder.
4 – Husk at tage højde for oprettelse, bindingsperiode med mere
En sidste note herfra er, at du også skal huske at tage højde for et par øvrige ting, når du skal vælge din nye internetudbyder.
Det er blandt andet en god idé at holde øje med oprettelsesprisen. Nogle steder kan du være heldig at få oprettelsen gratis, mens du andre steder skal betale op til mange hundrede kroner for at få oprettet dit abonnement hos dem.
Der er også nogle steder, hvor du har en lang bindingsperiode, som også er værd at tage højde for. Skal du eksempelvis booke internet til et kontor, som du ikke ved, om du har om seks eller tolv måneder, er det en rigtig god idé at styre udenom udbydere med lange bindingsperioder.