Bliv sikker og tryg med en a-kasse

Alle i Danmark, der har et arbejde, bidrager til samfundet. Det er vigtigt, for så kan det hele hænge sammen. Det er uanset, om du er pædagogmedarbejder, om du er politibetjent, eller om du er IT-medarbejder i en institution. Alle er med til at bidrage økonomisk til samfundet, så det hele kan løbe rundt. Lige så gældende er det for alle, at du pludseligt kan blive arbejdsløs, og det kan også ske for dig.

Det kan ske af forskellige årsager. Det kan være, at du er så uheldig at blive fyret, fordi der eksempelvis er nedskæringer på arbejdspladsen. Det kan også være, at du er arbejdsløs, fordi din branche er præget af arbejdsløshed. Det kunne eksempelvis være, at du er erfaren som IT-medarbejder inden for medier, men at branchen afspejler en høj ledighed. Her skal du som borger stadigvæk have mulighed for at forsørge sig. Og det kan du få hjælp til igennem en a-kasse. Det kan du læse meget mere om herunder.

A-kasser giver dig den nødvendige økonomiske støtte

Det kan være, at du er uddannet til at arbejde i IT-branchen, men at du på nuværende tidspunkt er arbejdsløs. Du kan eksempelvis se, at nogle brancher er præget af flexicurity. Det går ud på, at mange ansættes hurtigt, hvorefter du hurtigt bliver afskediget igen. Denne store fleksibilitet på arbejdsmarkedet betyder, at det er vigtigt, at du er medlem af en a-kasse.

Er du medlem af en a-kasse kan du få udbetalt dagpenge, når du er uden job. Satsen på dagpenge ligger som regel på 13.000-16.000 kroner, så du har til regninger og egen forsørgelse. Her er det gældende for de fleste a-kasser, at du skal være tilmeldt et jobcenter, før at du kan få dagpenge. Her er kravet ofte, at du skal søge et job et par gange om ugen for at få udbetalingen.

Bliv medlem af en a-kasse for dig som studerende

Det er smart, at du allerede melder dig ind i en a-kasse som studerende. Her kan du ofte få de fordele, at det er gratis at være medlem, indtil du er færdig med uddannelse. Derudover kan det betale sig, at du vælger en a-kasse, der passer til din branche. Eksempelvis, hvis du er i IT-branchen, så kan du vælge en a-kasse, der kan rådgive dit netop i denne branche.