Brug din computer sikkert

Brug din computer sikkert

Vi stoler på vores computer, og at der ikke sker noget. Men i takt med teknologien overtager mere, så er det også blevet nemmere at få en virus. Dette kan ødelægge din computer, og derfor noget man helst skal undgå. Der er nogle få ting man selv kan gøre, for at sikre sig selv bedst mod at få en virus.

Fald ikke fælderne

Der findes mange fælder rundt omkring på nettet. Disse er lavet for at folk skal hoppe på dem, og på den måde kommer der virus på deres computer. Fælderne er i dag blevet meget mere professionelle, og det kan derfor nogle gange være svært at gennemskue. De kan blive sent til din mail eller bare dukke op på en hjemmeside.

Lær at tyde fælderne

Der er nogle ting man kan have for øje, hvis man ikke vil falde i fælden. Dette kan være alt fra stavefejl til konkurrencer. Får du en mail om at du har vundet nogle penge, så er det højst sandsynligt snyd. Derudover kan man se på skriften, om der skulle være stavefejl. Til sidst i mailen kan der også stå en masse der ikke giver mening, og derfor kan det tyde på mailen ikke er rigtig.

Sikre dig mod fælderne og virussen

Der findes heldigvis nogle metoder, hvor du sikre din computer mod fælderne. Det er programmer som har til formål at rense computeren for virusser en gang i mellem. Nogen af dem som udbyder dette er windows. Køber man produkter af dem, så får man nogle gange tilsendt et virus program. Dette er igennem Windows 10, som er det nyeste program.

Installere programmet og vær sikker

Antivirus programmer har til formål at sikre din computer mod virusser. Disse er derfor meget vigtige at have installeret. På den måde kan også være mest sikker, og ikke skal være bange for computeren lige pludselig brænder sammen. Det er derfor en rigtig god at investere i et antivirus program.