Microsoft Azure – en introduktion

Microsoft Azure – en introduktion

Microsoft Azure er en cloud computing-platform, der blev lanceret af Microsoft i 2010. Det giver brugerne mulighed for at oprette, udvikle og styre applikationer og tjenester via Microsofts globale netværk af datacentre, og bruges i dag af mange af verdens største virksomheder. Platformen leverer en række IT-tjenester via internettet, der blandt andet omfatter computertjenester, netværkstjenester, lagring af data og sikkerhed. Platformen kan bruges til mange forskellige applikationer, og derfor kan det være praktisk at lære systemet at kende. Det kan man gøre på https://www.globalknowledge.com/da-dk/kurser/kurser/technology-providers/microsoft/microsoft-azure.

Hvordan fungerer Microsoft Azure?

Microsoft Azure giver brugerne mulighed for at oprette, styre og bruge applikationer og andre IT-ressourcer via Microsofts globale netværk af datacentre. Det er i øjeblikket den andenstørste cloud-platform efter Amazon Web Services.

Azure fungerer ved at give brugerne adgang til et virtuelt netværk af servere, der kan konfigureres til at køre enhver type software eller service. Brugerne betaler kun for de ressourcer, de faktisk bruger, hvilket gør det til en meget fleksibel og økonomisk attraktiv platform.

Azure har mange forskellige funktioner og services, men nogle af de mest populære omfatter en platform til at udvikle og hoste webapplikationer i skyen, en cloudbaseret relational database-service, en identitets- og adgangskontrolservice og til lagring af data i skyen på Microsofts globale netværk af datacentre.

Kan man bruge Microsoft Azure gratis?

Microsoft Azure har konkurrencedygtige priser i forhold til andre cloud-løsninger. Der bliver brugt mange penge på at udvikle og vedligeholde systemet, så det bliver nok aldrig helt gratis. Microsoft tilbyder dog en gratis prøveperiode, hvor man kan afprøve deres tjenester. Efter denne periode skal man betale for de tjenester, man ønsker at bruge. Denne periode er praktisk til at give et overblik over, hvilke funktioner, man faktisk har behov for, så man slipper for at betale for noget, man egentlig ikke bruger alligevel.

Sådan kommer du i gang med Azure

For at komme i gang med Azure skal man først oprette en brugerprofil på Microsofts hjemmeside. Derefter kan man logge ind på Azures hjemmeside med sin Microsoft-konto og begynde at bruge Azures services. Vil man også bruge dem efter den gratis prøveperiode, skal man naturligvis have købt et abonnement til deres services. Derefter er der en lang række guides og anvisninger til, hvordan man kommer i gang med at bruge de forskellige applikationer.

Azure giver virksomhederne mulighed for at reducere IT-omkostningerne markant, da de ikke længere behøver at investere i dyre hardware og softwareløsninger. Derudover giver Azure virksomhederne mulighed for at skalere deres IT-infrastruktur op eller ned efter behov. Dette giver virksomhederne en meget stor fleksibilitet i forhold til at tilpasse deres IT-infrastruktur til den aktuelle situation.